#JongMaasstad Blog 1 – MK Tafeltennistoernooi: Communicatie VS Maasstadlab

Afgelopen vrijdag 24 juli was het dan eindelijk zo ver: Team Communicatie werd die dag uitgedaagd door een mooi stel fanatiekelingen, verzameld onder de naam Team MaasstadLab. Bij binnenkomst in de speelruimte van 3E3 was de scheidsrechter, en tevens eenkoppige jury, al onder de indruk van de gewilligheid van Team MaasstadLab om die tafel mee te nemen naar hun eigen afdeling. Bij het verlaten van haar kantoor zwaaide Wietske Vrijland nog even vriendelijk naar iedereen, maar het werd nauwelijks opgemerkt door de gefocuste spelers.

Naast het competitieve element zat ook de sfeer er bij het publiek goed in. Drommen supporters, netjes op 1,5 meter afstand, waren gemobiliseerd om beide teams aan te moedigen. Kaartjes voor de match waren in een vroegtijdig stadium al niet meer verkrijgbaar. De gespannen sfeer onder het publiek werd bekoeld met koude biertjes, borrelnootjes en vooral met de gewilde zouten stengels.

Na een korte discussie met de scheidsrechter over de regels (een discussie die sowieso door de scheidsrechter werd gewonnen) en het warmspelen, kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Er werd gespeeld om the best of 7 met sets tot 11 punten. Na een overweldigend begin van Team Communicatie, kwam Team MaasstadLab snel terug in wedstrijd. Net iets over de helft van de wedstrijd stond de stand 3-1 voor Team Communicatie en was alles nog mogelijk. Ballen met effect, gewiekste services, mikken op de rand van de tafel: alles zat in deze titanenstrijd. Vergeet daarbij niet de geuite emoties, krachttermen en aanmoedigingen vanuit het publiek.

Uiteindelijk verloor Team MaasstadLab vrij kansloos met 6-1 en kan ik door vrij weinig meer moois van maken in dit verslag. De zwetende voorhoofden en het meermaals ophalen van de broek, lieten echter wel zien dat Team MaasstadLab het onderste uit de kan heeft gehaald.

De volgende uitdager van Team Communicatie is het supergemotiveerde Team CCU. Dag en tijdstip volgen snel! 

Martijn Giebel

Voorzitter, scheidsrechter en eenkoppige jurylid

Foto’s

 

Uitslag

  Uitslag Maasstadlab VS Communicatie
Set        
1 6   11  
2 4   11  
3 11   4  
4 3   11  
5 9   11  
6 5   11  
7 6   11  
         
Totaal 1   6  
         

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven